Agaat

Agaat is een aardende, stabiliserende en beschermende steen. De steen werkt kalmerend, laat je veilig voelen en zorgt voor zowel geestelijke als emotionele rust en balans. Het helpt jezelf accepteren en helpt vertrouwen hebben in jezelf.
Agaat helpt om doelen te stellen voor jezelf en hier naar toe te werken, hierdoor stimuleert het persoonlijke groei en ontwikkeling.


Fysiek heeft Agaat een positieve werking op het immuunsysteem, het zenuwstelsel, zenuwpijn, spijsvertering, het hart, bloedvaten, ogen, maag, darmen, blaas. Door de beschermende werking van Agaat is het een goede steen voor vrouwen om tijdens de zwangerschap te dragen, ook omdat het de groei stimuleert en positieve werking op de baarmoeder heeft.
De steen moet daardoor vaak wat langer gedragen worden voor hij effect heeft maar is daardoor wel heel geschikt voor gevoelige mensen en kinderen.

 

Chakra:
* Afhankelijk van de soort Agaat, zie omschrijving product.

 

* Sterrenbeeld:
* Afhankelijk van de soort Agaat, zie omschrijving product.

 

Let op! Edelstenen zijn ter ondersteuning van en zijn daarmee geen vervanging van therapie of een arts. Raadpleeg bij klachten daarom altijd jouw arts.