Malachiet

Malachiet is een krachtig werkende steen. Het beschermt je tegen straling, vervuiling, ongevallen en andere bronnen van negatieve energie en gevaar. Malachiet brengt emotionele balans en stabiliteit en maakt weerbaarder. Malachiet vermindert angst en kan onderdrukte gevoelens en ervaringen naar de oppervlakte brengen, hierdoor helpt het om positieve veranderingen te maken en blokkades, remmingen, schaamte en negatieve gedragspatronen los te laten.
Malachiet versterkt empathie en begrip en stimuleert gezonde en gelijkwaardige (vriendschappelijke) relaties. Malachiet helpt je trauma’s verwerken.
Fysiek werkt het ontgiftend, bloeddrukverlagend en versterkt het immuunsysteem en het zelf genezend vermogen van het lichaam. Daarnaast kan malachiet helpen bij astma, artritis en artrose, jicht, botbreuken, epilepsie, duizeligheid, fibromyalgie en problemen aan het hart en de bloedvaten. Malachiet is met name heel geschikt voor vrouwen omdat het een positieve werking heeft op de vrouwelijke geslachtsorganen, vrouwelijke hormonen, (pre)menstruele klachten, vrouwelijke seksuele problemen (met name met een emotionele of traumatische achtergrond) en ondersteunt bij een bevalling.

Bij enkele mensen kan Malachiet lichte hartkloppingen veroorzaken. Vervang deze steen dan door Rhodoniet of Rozenkwarts.

 

Chakra:
* 4de chakra - hart chakra

 

Sterrenbeeld:
* Schorpioen

 

Let op! Edelstenen zijn ter ondersteuning van en zijn daarmee geen vervanging van therapie of een arts. Raadpleeg bij klachten daarom altijd jouw arts.