Rhodoniet

Rhodoniet bevordert herstel, het kan ondersteunend werken bij het verlies van een dierbare, een scheiding, liefdesverdriet, langdurige ziekte, mishandeling en trauma’s. Rhodoniet werkt kalmerend, vermindert angst en helpt jezelf accepteren en van jezelf houden. Rhodoniet helpt je hoofd koel houden en je balans terugvinden in een crisis, ruzie, noodsituatie of een andere situatie waarin je overbelast wordt. Daarnaast stimuleert het begrip, empathie, vergeving en liefde en vermindert ergernis, boosheid en agressie. Rhodoniet is daarom een goede steen voor (vriendschappelijke) relaties en voor mensen en kinderen die makkelijk hun geduld verliezen en regelmatig in conflicten belanden.

 

Fysiek bevordert Rhodoniet het herstel. Het werkt bloedstelpend, stimuleert wondgenezing en het zelf genezend vermogen van het lichaam en vermindert bloedingen, kneuzingen, blauwe plekken en littekens. Rhodoniet heeft daarnaast een positieve werking op het hart, de bloedsomloop, het gehoor, de botten, insectenbeten, m.s., auto immuunziektes, zenuwpijn, artritis, ziekte van Parkinson, huidallergieën en kan ondersteunen bij de genezing van een maagzweer.

 

Chakra:
* 4de chakra - hart chakra

Sterrenbeeld:
* Stier

 

Let op! Edelstenen zijn ter ondersteuning van en zijn daarmee geen vervanging van therapie of een arts. Raadpleeg bij klachten daarom altijd jouw arts.