Rookkwarts

Rookkwarts is een sterk beschermende, aardende en ontgiftende steen (lichaam, ziel en geest). Rookkwarts is bij uitstek een goede steen om te dragen bij klachten gerelateerd aan stress en in belastende situaties. Rookkwarts helpt ontspannen, loslaten en accepteren, weerstand bieden tegen stressvolle invloeden en zorgt voor geestelijke (veer)kracht en helderheid. Rookkwarts heeft hierdoor ook een gunstige werking op dwangmatige en malende gedachten, piekeren, angst (met name faalangst), nachtmerries, depressie en suïcidaliteit. Rookkwarts stimuleert een nuchtere, pragmatische en positieve houding en bevordert de concentratie. Rookkwarts beschermt tegen elektromagnetische straling van bijvoorbeeld computers, mobiele telefoons en tv toestellen, maar ook van andere negatieve invloeden uit de omgeving.


Fysiek werkt rookkwarts pijnstillend, ontkrampend en ontgiftend en bevordert herstel. Rookkwarts heeft een positieve werking op rugklachten, zenuwen, neuralgie, buik, heupen, bekken, benen, voeten, hoofdpijn, migraine, ischias, restless legs syndroom, de geslachtsorganen en de vruchtbaarheid van met name mannen. Rookkwarts kan tevens helpen bij het stoppen met roken en andere verslavingen.

 

Chakra:
* 1e chakra - basis chakra

 

Sterrenbeeld:
* Stier en Steenbok

 

Let op! Edelstenen zijn ter ondersteuning van en zijn daarmee geen vervanging van therapie of een arts. Raadpleeg bij klachten daarom altijd jouw arts.